Japansk Kalligrafi – Shodo

Japansk Kalligrafi – Shodo

Kokoro

Japansk Kalligrafi – Shodo

I JapanBridge regi afholder Ethan Weisgard og hans japanske medinstruktør kurser i japansk kalligrafi på forskellige niveau.

I grundkursuset lærer deltagerne de indledende strøg og grundteknikker, og man ender med at skrive sit navn i ”katakana” lydskrift, og enkelte ord i ”kanji” skrifttegn. Vi bruger enten pensel og blæk eller ”fudepen” til at skrive med. Fudepen er en japansk pen som har spids som en pensel.

Step-by-step kursusforløb kan også tilbydes. Her starter deltagerne med grundkurset, og går videre med en serie fortsættelseskurser af stigende sværhedsgrad. I de mere avancerede kurser skriver man med ”fude” (japansk kalligrafi pensel) og blæk – dette er en spændende udfordring. På de avancerede niveauer arbejder man med mere komplekse kanji tegn og med forskellige skrivestile – blokstil og flydende form.

Shodo er meget mere end bare at skrive japanske tegn – det er en disciplin som fokuserer din energi, udvikler kroppens finmotorik og udvider din æstetiske sans.

Shodo kurser kan skræddersys til det enkelte formål med hensyn til varigheden af kurset eller kursusforløbet såvel som til indholdet.

Kendskab til det japanske sprog er ikke en forudsætning for at deltage i Shodo kurser. Deltagerne vil opdage at de igennem kurset får en bedre forståelse af det japanske sprog såvel som de æstetiske værdier som findes i den japanske kultur.

Kampkunstklubber, skoler, institutioner, firmaer og privatpersoner vil alle nyde at fordybe sig i denne fascinerende kunstform.
Yderligere information og bestilling:

E-mail: info@japanbridge.dk

Telefon: 40 86 32 12